MALZEMELER:
1 su bardağı zeytinyağı
2 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
1 kibrit kutusu kadar yaş maya veya 2 çay kaşığı toz maya
alabildiği kadar un (ben tam buğday unu kullandım)
2 tatlı kaşığı tarçın
İÇ MALZEMESİ
300 gr lor
5-6 dal taze nane
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta (beyazı iç malzemeye sarısı ise üzerine sürülecek)
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelince yarım saat üzeri bir havlu ile örterek bekletilir. Daha sonra şekildeki gibi yuvarlak bir şekilde açılan hamura istenilen şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. 175° lik fırında pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder