MALZEMELER:
400 gr yağsız kıyma (tercihen 2 kere çekilmiş süt danası)
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 küçük kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
Kızartmak için
sıvıyağ
un
galeta unu
2 yumurta
YAPILIŞI:
Kıymanın yarısı 1 kaşık zeytinyağı ile kavrulur. 1 çay bardağı pirinç diri kalmayacak şekilde haşlanır, suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Bir kapta çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, kavrulmuş kıyma, ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, tuz, karabiber, 1 yumurta karıştırılır, güzelce yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Köfteler önce una ardından yumurta ve galeta ununa batırılarak kızartılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder