MALZEMELER:
400 - 500 gr gül yaprağı
750 gr toz şeker,4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
100 gr tuzsuz kavrulmuş
badem içi
YAPILIŞI:
Gül yaprakları güzelce yıkanıp süzülür. Bir kapta üçte ikisi
limon tuzu ile ovulur. Toz şeker ve su limon suyu da ilave edilerek kaynatılır ve şerbet kıvamına getirilir. Daha sonra ovduğumuz gül yaprakları şerbetin içerisine eklenir, yavaş ateşte 10
dakika kaynatılır diriliği gidince ovmadığımız güller eklenir, 10 dakika
daha yavaş ateşte pişirilir indirmeye yakın bademler ilave edilir, bir iki dakika da bademlerle birlikte kaynatılır . Reçelimiz muhteşem tadıyla
olmuştur hafif ılıyınca kavanozlara doldurulur. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder