MALZEMELER:
150 gr kıyma (1 avuç dolusu)
1 çay bardağı pirinç
1 ceviz büyüklüğünde soğan (ince doğranmış)
1 yumurta beyazı
1 küçük çay kaşığı biber salçası
karabiber
tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı un
Üzeri için;
1 çorba kaşığı tereyağı
kırmızı biber ( veya 1 çay kaşığı biber salçası)
nane
YAPILIŞI:
Haşladığımız pirinçleri, kıyma ve diğer malzemelerle beraber karıştırıp yoğururuz. Ardından küçük köfteler yapıp una bularız. Tencereye koyduğumuz 7 su bardağı kaynamış suyun içerisine bir miktar tuz ve köftelerimizi unlardan eleyerek tenceremize atarız. Terbiyesi için bir tarafta yumurta sarısını limon suyuyla beraber çırparız. İçerisine yarım su bardağı su ve 2 çorba kaşığı unumuzu ilave ederek iyice karıştırırız. Yarım bardak daha soğuk su ilave ettikten sonra ocakta pişmiş olan köftelerin suyundan 1 kepçe alıp terbiyemize dökeriz. Daha sonra terbiyemizi karıştıra karıştıra ocaktaki çorbamızın içerisine yavaş yavaş ilave ederiz. Karıştıra karıştıra kıvama gelene kadar pişiririz. Çorbamız piştikten sonra ocaktan alırız. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip içerisine kırmızı pul biber veya 1 çay kaşığı biber salçası ve kuru nane ekleriz. Çorbamızın üzerine dökerek servis ederiz. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder