Girit Kandiye'den gelen rahmetli dedem Ali Cemalaki' nin yaşarken çok yaptığı ve tadına doyum olmayan bu çöreğin tarifini beğeneceğinizi umuyorum...
1 su bardak zeytin yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı dolusu tarçın
200 gr çekirdeksiz üzüm
100 gr kuş üzümü
YAPILIŞI:
Yaş maya, süt, yoğurt, zeytin yağı, toz şeker, tarçın iyice karıştırılır ve üzümler eklenir daha sonra alabildiği kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir. 20 dk üzeri örtülerek bekletilir. Bezelere ayrılan hamurumuza resimde görüldüğü gibi kalın simit şekli verilir. 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun..
Not: Cam kavanozda 2-3 ay bozulmadan saklayıp tüketebilirsiniz. Ayrıca vaktinizin olmadığı zamanlarda fırından alacağınız bir hamura zeytinyağı, süt, yoğurt, şeker, üzüm ve tarçın ve kıvama gelecek kadar un ekleyerek de yapabilirsiniz.
Benim annemde Giritli kuluracçayı çok yapardı özlediğim bir tat ama annem gece sabaha kadar battaniyenin altında mayalardı elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim evet kış ayında yapınca kaloriferde ya da fırında mayaliyorum
SilSelam giritli ler kuluraça da bizde ekşi mayayla yapıyoruz enfes bir tat. Yapanlarda afiyet olsun
YanıtlaSil