750 gr. taze bakla
1 adet büyük boy kuru soğan (arzuya göre ekstradan 3 adet taze soğan da ekleyebilirsiniz)
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 kaşık limon suyu
Tuz
1 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
YAPILIŞI:
İyice yıkadığımız baklaların uçlarını keserek boylarına göre 2-3 parçaya böleriz. Baklaları doğrarken kararmaması için unlu limonlu suya atarız. Bir tencereye zeytin yağı, ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleriz üzerine unlu sudan süzerek çıkardığımız baklaları karıştırmadan tencereye alırız (Baklalara kesinlikle metal kaşık değdirmiyoruz). Kapağını kapatıp karıştırmadan orta ateşte pişmeye bırakırız. Rengi değişince 1 adet kesme şeker ve tuz ilavesiyle tencereyi sallayarak ya da tahta kaşıkla hafifçe karıştırıp 1 çay fincanı sıcak su ilave ederek kapağını açmadan yağıyla kalacak şekilde pişiririz. Piştikten sonra üzerine ince doğranmış dereotu ekleyerek servis yaparız. Afiyet olsun..
Servis önerisi : Dereotlu, sarımsaklı yoğurt ve zeytin ile yemenizi öneririm :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder