MALZEMELER: (50 adet)
2 çay bardağı süt
4 çay bardağı zeytinyağı
4 çay bardağı toz şeker
4 yumurta(bir yumurtanın beyazı ayrılır)
1 paket baking powder
1 tatlı kaşığı karbonat
5 tatlı kaşığı toz mahlep
arzuya göre 1 tatlı kaşığı toz rezene
alabildiği kadar un
susam
YAPILIŞI:
Yumurta, süt, yağ, şeker, mahlep, rezene iyice karıştırılır. Elenen un, karbonat ve kabartma tozu malzemenin içerisine katılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Şekil verilerek yağlanmış veya yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizilir. Üzerine önceden ayırdığımız yumurtanın beyazı sürülür ve susama batırılır. 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir. Bayatlamayan bu kurabiyeleri uzun süre saklayabilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder