4 Şubat 2017 Cumartesi

ETLİ LAHANA SARMASI

MALZEMELER
1 orta boy lahana
300 gr kıyma
2 büyük kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
Pişirirken;
1 limon suyu
4 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 limon suyu
 
YAPILIŞI:
Küçük küçük doğranmış kuru soğan, maydanoz rendelenmiş domates, salçalar, baharat ve yağ güzelce karıştırılır. İçerisine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve kıyma ilave edilir.. Sıcak suda az haşlanmış lahanalar istenilen ölçüde kesilerek hazırlanan harçla sarılır. Arzuya göre tencerenin dibine kaburga kemiği konulabilir. Tencereye sıkı sıkı dizilen lahana sarmalarının üzerine içerisinde 1 çorba kaşığı domates salçası eritilmiş tahminen 4 su bardağı sıcak su dökülür. Üzerine dolma taşı veya bir ağırlık konulur. Orta ateşte yavaş yavaş yaklaşık yarım saat pişirilir. Pişmeye yakın 1 limon suyu gezdirilir ve bir miktar daha pişirilir. Piştikten sonra kalan su süzülür.
Arzuya göre servis yaparken tarifteki sosla veya sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun...
Sosun yapılışı: Salça yağda kavrulur. Kuru nane de ilave edilir, ocaktan aldıktan sonra içerisine dövülmüş sarımsak, limon duyu ilave edilir. Sarmalar servis yaparken üzerine dökülür.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder