MALZEMELER:
8 adet tavuk butu
2 adet büyük boy patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
10 adet cherry domates
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
YAPILIŞI:
1 çay bardağı zeytinyağının içerisine 1 tatlı kaşığı salça, kekik, karabiber, pul biber, tuz karıştırılır. 8 adet tavuk budunun derileri çıkartılır,yıkanır. Kabukları iyice fırçalanarak yıkanan patatesler elma dilimi şeklinde kesilir iyice harca karıştırılır. Tepsiye yerleştirilen butlar aralıklarla fırın kabına yerleştirilir, üzerine tüm soğan ve 1 baş sarımsak kabuklarıyla konulduktan sonra alüminyum folyo ile ağzı kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Ardından 200 derecelik fırında önce yarım saat fulyo ile kapalı olarak pişirilir, daha sonra fulyo çıkarılır 1 saat daha pişirilir üzeri kızarınca fırından alınır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder