26 Kasım 2017 Pazar

FIRINDA MARATHALI (ARAPSAÇLI) BALIK



MALZEMELER
500 gr maratha (arapsaçı)
4 adet orta boy palamut veya arzu ettiğiniz bir balık türü
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 orta boy patates
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Marathalar güzel bir şekilde yıkanıp doğranır. Bir tencereye zeytinyağı ve ince doğranmış kuru soğan konulur. Soğanlar hafifçe çevrilir ve marathalar ilave edilir. Yarım limon suyu, tuz ve 2 su bardağı su ilavesiyle pişirilir. Pişireceğimiz fırın kabının içerisine pişmiş maratha yerleştirilir. Üzerine ince doğranmış patates ve limon dilimleri ile içi hafif tuzlanmış balık yerleştirilir, hafif karabiber serpilerek fırına verilir. 200 derecelik fırında tahmini 30 dk pişirilir. Afiyet olsun...

 

1 yorum:

  1. iyi günler Meral hanımcım bende hem anneden hem babadan Giritli kızıyım tarifiniz çok güzel hemde çok değişik ellerinize sağlık http://ksk60.blogspot.com/ benimde Blog ismim

    YanıtlaSil