29 Ekim 2017 Pazar

CEVİZLİ İNCİR REÇELİ


MALZEMELER:
1 kg diri küçük incir
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
7-8 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım çay kaşığı limon tuzu
ceviz
YAPILIŞI:
İncirlerin baş kısmı kesilir, dip kısımları ise çatal batırılarak delinir. Bir tencereye incirlerin üzerini geçecek kadar su konulur. 10 dakika haşlanır ve süzülür. Ilıyınca avuç içinde tek tek sıkılarak suyu çıkarılır. Her birinin içerine bir parça ceviz yerleştirilir. Bir tencereye su, toz şeker, karanfil, limon suyu, limon tuzu konularak şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır. Hazırladığımız incirler içerisine atılır ve yavaş ateşte reçel kıvamına gelene kadar tahminen 15-20 dk kaynatılır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder