MALZEMELER:
1 kg çilek
750 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 küçük parça limon tuzu
YAPILIŞI:
Çileklerin tepeleri çıkarılıp güzelce yıkanır. Üzerine şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi gün suyunu bırakan çilekler limon suyu ve tuzu eklenerek kaynatılır. 10 dakika kaynadıktan sonra çilekler içerisinden çıkarılır. Suyu reçel kıvamına gelene kaynatılmaya devam edilir. Çilekler yeniden içerisine ilave edilir hafif ateşte 5 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak kavanozlara alınır. Afiyet olsun...
Not: Kaynadıktan sonra bir tepsiye alınarak üzeri tülbentle örtülüp güneşte de reçel kıvamına gelecek kadar (tahminen 2 gün) pişmesi sağlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder