MALZEMELER
1 kg petit beurre bisküvi
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı veya margarin
3-4 yemek kaşığı dolusu kakao
2 paket vanilya
arzuya göre fındık, fıstık vb.
süslemek için hindistav cevizi
YAPILIŞI:
Bisküviler bir büyük kap içerisine 1cm büyüklüğünde kırılır. Tencere içerisine süt konulur, ayrı bir kapta ise şeker ve kakao karıştırılır ve ocaktaki süte ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır ve içerisine yağ ilave edilir. Ilıdıktan sonra bisküvilerin üzerine vanilya da eklenerek dökülür. Fındık, fıstık vb. ilavesi yapıldıktan sonra iyice, bisküvilerin bazıları ezilmeden kalacak şekilde karıştırılır. Yağlı kağıt veya streç üzerine istediğiniz kalınlıkta rulolar olacak şekilde dökülür. 8-10 saat buzdolabında dinlendirilir. Rulolar açıldıktan sonra hindistan cevizine bulanıp 1 cm kalınlığında kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder