25 Aralık 2018 Salı

MELOMAKARONA


MALZEMELER:
Hamuru için 
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1 bardak irmik
2 portakal kabuğu rendesi
2/3 bardak taze sıkılmış portakal suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çekilmiş toz karanfil
2 çay kaşığı çekilmiş toz tarçın
yarım paket kabartma tozu
1 bardak çekilmiş ceviz badem karışımı 
Alabildiği kadar un (3- 4 bardak kadar)

Şerbeti İçin;
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı bal
1 buçuk bardak su
bir kaç damla limon suyu

Süslemek için ceviz badem

YAPILIŞI:
Şerbet önceden hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Zeytinyağı ve şeker mikserle iyice çırpılır ve içerisine irmik, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, çekilmiş karanfil, tarçın, çekilmiş ceviz badem karışımı da eklenerek mikserle çırpılmaya devam edilir. Daha sonra Un ve kabartma tozu karışımı ilave edilerek yoğurulur ve üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir. Ardından hamurdan küçük toplar yapılarak üzerine çatal ile şekil verilir. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür ve üzeri tarçın, ceviz, badem ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder