MALZEMELER:
1 kg iri kabuklu limon
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Limonlar güzelce yıkanır ve portakal soyar gibi kabuklar dilimlere ayrılır. Kabuklar küçük
küçük küpler şeklinde doğranır. Tencereye koyduğumuz doğranmış kabuklar önce bir taşım kaynatılır suyu süzülür, tekrar yeni su ilavesiyle kaynatılır fakat bu sefer biraz diri kalacak şekilde pişirilir ve suyu
süzülür bir iki kez daha suyu değiştirilerek süzülür. Diğer tarafta limonların içinin
dış zarı çıkarılarak küçük küçük doğranır haşlanan limon kabukları ile
birlikte tencereye alınır şeker ve 5 su bardağı su ilavesiyle reçel kıvamına
gelinceye kadar kaynatılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder