3 Kasım 2013 Pazar
Moustalevria
Üzüm suyundan yapılan bu Girit pudingi, Karadeniz bölgesinde "Pepeçura" olarak bilinmektedir.
Malzemeler:
Üzüm
Nişasta (buğday veya mısır)
Şeker
üzerini süslemek için arzuya göre susam, ceviz, badem v.s
Yapılışı:
Üzümleri iyice yıkayıp bir tencereye koyarız, bir bardak su ilave edip kaynamaya bırakırız. Üzümler yumuşayınca iyice süzgeçten süzüp suyunu çıkarırız. 1 bardak üzüm suyunu ayırıp tekrar ateşe koyarız. Ayırdığımız üzüm suyuna, her bir bardak üzüm suyu için 1 çorba kaşığı nişasta katarak topaklanmayacak şekilde üzüm suyunun içerisinde eritiriz. Bu karşımı yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak kaynamakta olan üzüm suyuna ilave ederiz. Arzuya göre istediğiniz miktarda şeker ilave edebilirsiniz. Jöle kıvamında olan tatlımızı tepsiye dökerek veya tek kişilik kaselere alarak üzerini süsleyip servis yaparız. Ben 10 bardak üzüm suyuna 10 kaşık nişasta 5 kaşık şeker ilave ettim. Hafif ekşimsi bir tat olacağı için çok şeker koymanızı önermem. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Emeğinize sağlık,ilk kez duyuyorum.Teşekkür ederiz.Saygılarımla
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim. Saygılarımla
YanıtlaSil