Malzemeler:
orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
3 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
yarım limon suyu
tuz
Yapılışı:
Karnabaharlarımızı çiçek çiçek ayırıp tuzlu limonlu suda diri kalacak şekilde haşlarız. Kıymamızı zeytinyağı ile kavurup içerisine doğranmış kuru soğanı atıp öldürürüz. Daha sonra salçalarımızı ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerimizi ilave edip domateslerimizin diriliği gidene kadar pişiririz. Az haşlanmış karnabaharlarımızı içerisine dizeriz, suyu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakırız. Afiyet olsun..
Kızarmış Karnabahar ve Karnabahar Salatası
Malzemeler:
orta boy karnabahar
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
tuz
1 limon
4 diş sarımsak
kızarmak için yağ
maydanoz
Yapılışı:
Çiçeklere ayırdığımız karnabaharımızı az diri kalacak şekilde haşlarız. Daha sonra bir kapta yumurtayı çırpıp içerisine un ve tuz ilave edip harcımızı hazırlarız. Suyunu süzüp kuruttuğumuz karnabaharları harcımıza bulayıp kızgın yağda kızartırız. Kızaran karnabaharımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine dövülmüş sarımsak ve limon ilave edip maydanoz ile süsleyerek servis yaparız. Afiyet olsun..
* Haşlanmış karnabaharı kızartmadan limon, sarımsak, tuz,1 fincan zeytinyağı ve maydanoz ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder