Malzemeler:
1 kg Patates
Yarım kg Patlıcan
Yarım kg Biber( kırmızı ve yeşil)
Yarım kg kabak
1 kg Domates
1 çorba kaşığı Domates Salçası
1 çorba kaşığı Biber salçası
7 diş Sarımsak
Yağ
Süslemek için maydanoz
Yapılışı :
Bütün malzemeler sırasıyla kızartılır. Diğer tarafta domatesler yuvarlak yuvarlak ve kalınca dilimlenir. Tavaya 1 fincan sıvı yağ konulur ve domatesler erimeyecek şekilde pişirilir. Başka bir kapta salçalar 1 çay bardağı su ile sulandırılır ve domateslerin içerisine dökülür, bir iki taşım pişirilir. Ocaktan alınan bu sosa dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. Kızartmaların üzerine bu sos dökülür ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder