300 gr kuru bakla
3 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
3 domates
3 yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
su
YAPILIŞI:
Bir gece önceden veya 3-4 saat suda beklettiğimiz baklaların siyah yerlerini bıçakla alırız. Az diri kalacak şekilde suda haşlarız ve suyunu süzeriz. Ardından tencereye yağımızı koyarak doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı soteleriz, içerisine sırasıyla yeşil biber, domates, salça ve bir miktar sıcak su ilave ederiz, domatesin diriliği gidince 2 su bardağı su ve tuz ile birlikte baklaları ilave ederiz. Baklalar pişene kadar azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz. Yemek piştikten sonra üzerine maydanoz ve karabiber ilave ederek servis yaparız. Afiyet olsun...
Emeğinize sağlık,teşekkür ederiz.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim.Saygılarımla..
Sil