MALZEMELER:
500 gr un
1,5- 2 su bardağı su
2
çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için susam, ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Şeker
ve su kaynatılır limon suyu da ilave edilerek şerbet kıvamına getirilir soğumaya
bırakılır (fazla koyu kıvam olmamalı).
YAPILIŞI:
Un, su, sıvı yağ, sirke ile güzel
bir hamur yapılır. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olmalı. Yumurta
büyüklüğünde bezelere ayrılır, 10 dk dinlenmeye bırakılır, bezeler tek tek
alınarak çok az un desteğiyle çok ince kalınlıkta açılır. Açılan hamur 3 cm
genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler resimdeki gibi büzülerek,
sarılır. Kızgın yağda güzel pembe bir renk alıncaya kadar kızartılır hemen
soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince çıkarılır. Üzerine kavrulmuş dövülmüş
susam ve iri çekilmiş ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder