MALZEMELER
500 gr bamya
300 gr kuzu eti ya da tavuk eti (kıyma ile de yapılabilir)
5-6 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı (kapya ) biber
15-20 diş sarımsak
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı limon suyu
tuz
YAPILIŞI
Et, yağda suyunu çekene kadar çevrilir. 2 su bardağı sıcak su ilavesi ile pişirilir. Diğer tarafta bamyalar yıkanır, tepeleri huni şeklinde kesilir ve bir havlu veya süzgeç üzerinde yarım saat kadar kuruması beklenir (güneşte bekletilirse daha güzel olur). Yağı ile kalan etin içerisine doğranmış kuru soğan, sarımsak ve bamyalar ilave edilir, üzerine hemen limon suyu dökülür. Bamyalar sararınca üzerine domates ve biberler konulur. Hiç kaşık kullanılmadan tencere hareket ettirilerek karışması sağlanır. 1 su bardağı sıcak suda biber ve domates salçası eritilir ve tuz ilave edilerek bamyaların üzerine dökülür. Bamya çabuk piştiği için yaklaşık 25 dk yeterli olur. Afiyet olsun...
Not: Arzuya göre nohutlu da yapabilirsiniz. 1 çay bardağı haşlanmış nohut bamya ile beraber ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder