Bu Kolokithopites rahmetli babamın teyzesi Girit mübadili İkbal tetemizin tarifidir.
MALZEMELER:
Hamuru için:
500 gr böreklik un
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
su
tuz
İç harcı için:
500 gr ayıklanmış bal kabağı
150-200 gr beyaz peynir
3 orta boy kuru soğan
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Kızartmak için yağ
YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytin yağında pembeleşir. Küp küp doğranmış kabaklar ilave edilir. Üzeri kapatılarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra kapağı açılır ve yağıyla kalana kadar suyu çektirilir. Pişen ve ocaktan alınan harcın içerisine peynir, karabiber, tuz ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun yapılışı: Un, sirke, su ve tuz karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Bezelere ayrılan hamur üzeri örtülerek 15 dk kadar bekletilir.
Bezeler tek tek un yardımı ile açılır.
Resimdeki gibi şekil verilerek kızartılır. Sıcak veya soğuk olarak tüketilir. Afiyet olsun...
Meral Hanım Kloçithopides i tavada değil de fırında yapılanı hem daha sağlıklı hem de daha kalıcı- dayanıklı olur. Siz puf böreği gibi yapıyorsunuz sanırım.Bir de normal boğaça gibi fırında deneyin.Elinize sağlık
YanıtlaSilGirit'ten gelen büyük tetemiz böyle yapardı o yüzden bu şekilde paylaşmak istedim. Fırında da yapıyorum onu da paylaşırım. Teşekkür ederim. iyi günler
YanıtlaSil