1 kg barbunya
4 adet orta boy domates
2 adet havuç
2 adet yeşil veya kırmızı (kapya) biber
1 orta boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
tuz
bir adet kesme şeker
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Doğranmış soğan ve sarımsaklar yağda hafifçe çevrilip içerisine yıkanmış barbunyalar atılır. Rengi biraz değişince havuç, biber, domates,tuz ve şeker eklenir. 1 çay bardağı su ilave edilir ve kapağı kapatılarak domates suyunu bırakana kadar pişirilir. Çiğ kalırsa sıcak su eklenerek pişirmeye devam edilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder