5 Ekim 2012 Cuma

Börülce'nin Halleri :)

Uzun bir aradan sonra markette bulduğum börülcelere saldırıp eve gelir gelmez pişirdim:)).
*Börülceye kimi yerlerde acebek ya da karnıkara, kimi yerlerde ise libye deniliyor. Ben en çok salatasını ve yumurtalı halini seviyorum.  Ayrıca zeytinyağlı fasulye gibi de pişirebilirsiniz.
Salatası: Ayıkladığımız börülceleri haşlıyoruz. Süzdükten sonra içerisine zeytinyağı, sirke, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave ederek afiyetle yiyoruz...
Yumurtalı yapmak için: Haşladığımız börülceleri zeytinyağında biraz kavurduktan sonra çırpılmış yumurtayla pişiriyoruz bir kapak yardımıyla ters yüz ediyoruz. (sugato yaparken uyguladığımız gibi http://giritlimeral.blogspot.com/2012/09/sfugato-sugato.html ) Limon sıkarak yemenizi öneriyorum, Afiyet olsun :).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder