MALZEMELER:
1kg küçük kabak
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
maydanoz
karabiber
tuz
kızartmak için sıvı yağ
sosu için:
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Kabaklarımızın içi inceltmeden sadece orta kısımları alınarak oyulur,içleri hafif tuzlanır ve kızartılır. Bir tavada kıyma ve bir miktar yağ pişirilir içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir. Pişen kıymanın içerisine ince doğranmış maydanoz , karabiber ve tuz eklenir. Kıymamız kabakların içerisine doldurulur. Rendelenmiş domatesler zeytinyağında biraz çevrilir ve içerisine domates salçası ile bir miktar su ilave edilerek pişirilir. Karabiber ve tuz eklendikten sonra sosumuz kabakların üzerine dökülerek 5 dakika daha pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder