Bu tarifi şimdi hayatta olmayan çok sevdiğim akrabam rahmetli Özeş ablamdan öğrenmiştim.Nur içinde yatsın..
MALZEMELER: 4 kişilik
8 adet dövülmüş biftek (1 tatlı kaşığı sirke,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1 çay kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, 1 ceviz kadar soğanın suyu ile terbiye edilir.)
250gr koyun kıyma (tuz ,suyu sıkılan soğan,ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber ve çok az kırmızı pulbiber ile iyice yoğurulur. )
tereyağı
sarmak için streç
Garnitür olarak:
Domates, yeşil biber közlenir
soğan piyazı (az zeytinyağında ısıtılmış soğan, isot, sumak ve nar ekşisiyle yoğurulur)
pide
Sos için;
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 domates rendesi
su
tuz
karabiber
Sosun tarifi: Salçamızı yağın içerisinde pişirerek rendelenmiş domatesimizi ilave ederiz. Sos kıvamını bulana kadar az miktarda su ekleriz. Biraz kaynayınca ocaktan alırız karabiber ve tuzunu ilave ederiz.
YAPILIŞI :
Biftekler ve kıymamız tarifteki gibi hazırlanır. Dört bifteği yanyana strecimizin üzerine dizeriz. Ardından kıymamızı düzgün bir şekilde bifteklerin üzerine bastırarak yayarız. Tekrar üzerine bifteklerimizi aynı şekilde dizeriz .Strecimizi güzelce, hafif diktörtgen şekli verecek şekilde resimde görüldüğü gibi sararız. Daha sonra buzdolabımızın derin dondurucu kısmında hazırladığımız malzemenin kendini toplaması için ve döner gibi kesmek için biraz donmasını sağlarız. Dondurucumuzdan çıkarıp ince ince keseriz. Teflon tavamızın içini tereyağı ile hafif yağlarız. Dönerlerimizi güzelce dizeriz. Orta ateşte dikkatlice pişiririz. Tabaklara hazırladığımız küçük küçük doğranmış pidelerimizin üzerine domates sosumuzu gezdiririz. Üzerinede dönerlerimizi yerleştiririz. Tekrar dönerlerin üzerine sosumuzu gezdiririz ve ardından kızdırılmış tereyağımızı da dökerek garnitürler ile servisimizi hazırlayıp sunarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder