Giritli dostlarımız Andreas ve Fofi Tsepapadakis'in bizlerle resimleriyle beraber paylaştıkları bamya yemeğini ben de sizlerle paylaşıyorum ve kendilerine çok teşekkür ederim. Efharisto poli, Thank you so much Fofi & Andreas :)..
MALZEMELER:
1kg bamya
1 adet piyaz şeklinde doğranmış soğan
2-3 adet domates
1 nescafe fincanı zeytinyağı
1 adet piyaz şeklinde doğranmış soğan
2-3 adet domates
1 nescafe fincanı zeytinyağı
1 nescafe fincanı su
1 çay kaşığı tuzarzuya göre biber
YAPILIŞI:
Bamyaları
yıkayıp kurumaları için tepsiye bırakıyoruz. Arzuya gore 1 saat sirkede bekletiyoruz. Dikkatli bir şekilde tohumları
dışa çıkmayacak şekilde sap kısımlarını kesiyoruz. Fırın
tepsisine koyuyoruz tuz, biber, yağ ve piyaz şeklinde doğranmış
soğanları, küçük doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder