**Bu sosu ızgara tavuk veya etin yanına kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
400 gr mantar
1 küçük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 küçük domates
1 adet yeşil biber
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kremalı mantar çorbası harcı
1/3 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
su
Mantarların kararmaması için;
2 çorba kaşığı un
1 limon
su
1 Tavuk göğsünü terbiyelemek için;
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
kekik
pul biber
YAPILIŞI:
Kararmaması için küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı su, 1 limon suyu (kabukları da suya bırakılır) ve 2 çorba kaşığı unun olduğu bir kaba atıyoruz. Mantarlar kapta beklerken sarımsakları ve soğanı zeytinyağımız ile soteleriz. Ardından içerisine küçük doğranmış yeşil biber ilave ederek biraz karıştırıyoruz. Daha sonra suyun içerisinde bekleyen mantarları avucumuzun içinde hafif sıkarak pişmekte olan biberlere ekliyoruz. Mantarlarımız yarı pişmiş kıvama gelince kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domateslerimizi ve incecik kesilmiş havuçlarımızı 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek biraz çeviriyoruz. İçerisine 1-2 çay bardağı suyu da ilave edip yağıyla kalana kadar pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra 1 su bardağı suyun içerisinde erittiğimiz 1 çorba kaşığı kremalı mantar çorbası harcını sotemize ekliyoruz. Bir miktar daha kaynayana kadar pişiriyoruz ve karabiberini ilave ediyoruz (mantar çorbası harcının kendi tuzu olduğu için tuz eklemeyebilirsiniz). Sosumuzun yanına önceden kekik, 2 çorba kaşığı soya sosu,2 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızı pulbiber, 1 tatlı kaşığı sirke ile terbiyelediğimiz ve ince fileto şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü teflon tavada ızgara yaparak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder