10 Ocak 2014 Cuma

3 RENKLİ PUDİNG


MALZEMELER:

Vanilyalı:
1 litre süt (5 su bardağı)
4 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı nişasta
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Kakaolu:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1 küçük çay kaşığı tereyağı

Meyveli:
1 su bardağı mandalina suyu
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
Hepsi ayrı ayrı tencerelerde pişirilecek.
Vanilyalı ve kakaolu için; tereyağı hariç bütün malzemeler tencereye koyarız ve karıştırarak pudingimizi pişiririz. Ocaktan aldığımız pudingi kaymak yapmaması için ara ara karıştırırız. Biraz ılıyınca içerisine tereyağını koyarak mikserle çırparız.
Meyveli için; Bütün malzemeler aynı şekilde karıştıra karıştıra ve şeffaf, parlak bir renk alana kadar pişirilir.
Resimde görüldüğü gibi meyveli üste gelecek şekilde tek tek kaselerimize koyarız. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder