MALZEMELER:
yarım kg kuşbaşı doğranmış et
yarım kg pilavlık pirinç
1 komposto kasesi az haşlanmış kestane
3 adet haşlanmış orta boy havuç
150 gr badem (kabukları çıkarılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
tuz
YAPILIŞI:
Etin içerisine zeytinyağımızın yarısı koyarak pişiririz. Diğer tarafta yıkanmış pirincimizi (suda bekletmiyoruz) geri kalan zeytinyağı ve tereyağı ile kavuruyoruz. İçerisine rendelenmiş havuçları atarak diriliği gidene kadar çevirip önceden haşlanmış kestaneleri, bademleri ve baharatları da ekleyerek biraz çevirip ocağın altını kapatıyoruz. Pilavı yapacağımız tencerenin dibine öncelikle kavurduğumuz etleri döşeyerek üzerine pilavımızı da ekleyip bastırıyoruz. Pirincinizin ölçüsüne göre sıcak su katarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz( benim pirincim 1'e 2 su çekti). Piştikten sonra üzerini bir havlu ile örterek 10 dk demlenmesini bekledikten sonra ters çevirerek servis yapıyoruz..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder