30 Ocak 2014 Perşembe

NARİN ÇÖREĞİ


MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya veya limon rendesi
Üzeri için;
tarçın
susam

YAPILIŞI:
Tencerede süt ve şekeri kaynatıyoruz.Başka bir kapta 2 yumurtayı biraz çırptıktan sonra içine sıvıyağ ekliyoruz. Kaynatmış olduğumuz şekerli sütü sıcak olarak karıştıra karıştıra  bu karışıma ekliyoruz. Un, karbonat ve vanilyayı da ilave ederek yağlanmış unlanmış kalıba döküyoruz. Üzerini bol tarçın ve susam ile süsleyerek 180 derecelik fırında tahminen 20 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder