14 Ocak 2014 Salı

KAYNAR

MALZEMELER
3,5 litre su
100 gr çubuk tarçın(9-10 çubuk)
3 çorba kaşığı dövülmemiş zencefil 
2 çorba kaşığı dövülmemiş zerdeçal
1 çorba kaşığı karanfil
2 çorba kaşığı dövülmemiş yeni bahar
1 adet muskat (küçük hindistan cevizi)
100 gr lohusa şekeri (kırmızı)
1,5  su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: 
3  litre suya  çubuk tarçın, zencefil, zerdeçal, karanfil, yeni bahar ve muskat konulup renkleri çıkana kadar kaynatılır (Kaynayınca yavaş ateşte yaklaşık 45 dk) kaynatılır. İçine lohusa şekeri ve toz şeker ilave edilir, 5-10 dk da şekerle kaynatılıp ocaktan alınır. Ilıyınca süzülüp şişelere doldurulur. İçileceği zaman ısıtılıp üzerine dövülmüş ceviz konulup ikram edilir. Afiyet olsun..
** Kaynar, özellikle lohusa evine ziyarete gidildiğinde ikram edilir. Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder