MALZEMELER:
1 kg ıspanak
1 büyük kuru soğan
300 gr kuzu eti
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım limon suyu
tuz
1 çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI: Et zeytinyağı ilavesiyle güzelce pişirilir. İçerisine küp küp doğranmış kuru soğan ve salçalar eklenir ve hafifçe karıştırılır. Yıkanıp süzülen iri doğranmış ıspanaklar ve tuz ilave edilir ve hafifçe bir kez karıştırılır. Ispanak suyunu salınca 1 çay bardağı sıcak su ve yarım limon suyu ilave edilerek ağır ateşte pişirilir. Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder