Malzemeler
1 adet tavuk
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet havuç
2 büyük patates
1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber
1 dal kereviz sapı yapraklarıyla veya yarım demet maydanoz
2 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
Terbiyesi için:
4 diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta
Yarım çay bardağı sirke
1 limon
Üzeri için:
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
YAPILIŞI:
Derisi çıkartılıp temizlenmiş tavuk tencereye konulur , üzerini geçmeyecek Şekilde su ilave edilir. Nohut hariç tüm malzemeler eklenir ve yarım limon sıkılıp kabuğu ile birlikte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra süzülür, tavuk etleri didiklenir. Kereviz veya maydanoz saplari ve tavuk hariç diğer malzemeler blenderdan geçirilir içine tavuk ve nohutlar eklenir. Suyu az ise kaynamış su ilave edilir, tuz,karabiber de eklenerek karistirilir. Terbiye malzemeleri iyice çırpılarak kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ilave edilir. 1-2 dk daha kaynatılır. Ayrı bir yerde tereyaginda biber ve nane yakılarak çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder