30 Ocak 2017 Pazartesi

ETLİ PATATES


MALZEMELER:
1 kg patates
300 gr kuşbaşı doğranmış et
1 orta boy kuru soğan
2 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Et zeytinyağı ilavesiyle güzelce pişirilir. İçerisine ince doğranmış kuru soğan ve salçalar eklenip karıştırılır. Daha sonra iri küpler halinde doğranmış patates, ince doğranmış havuç, domates rendesi, tuz, 3 su bardağı kadar sıcak su eklenir ağzı kapalı bir şekilde yavaş ateşte pişirilir. Yerken karabiber serpilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder