7 Kasım 2015 Cumartesi

BİBERLİ EKMEK


MALZEMELER:
Fırından alınmış 2 adet ekmek hamuru (büyük fırın tepsisi için)
2 adet iri kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı dolusu biber salçası
50 gr susam
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
arzuya göre tuz
Tepsiyi ve elimizi yağlamak için zeytinyağı
YAPILIŞI:
Fırından alınan hazır ekmek hamurunu yağlanmış tepsiye elinizi yağlayarak yayın. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış kuru soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında diriliği hafif gidene kadar bir miktar pişirin. Daha sonra biber salçasını soğana ilave ederek biraz karıştırıp ocaktan alın. İçerisine baharatları ve susamın yarısını ekleyerek karıştırın. Harcı tepsideki hamurun üzerine eşit miktarda yayın. Susamın geri kalan kısmını da üzerine serperek istediğiniz boyutta dilimlere ayırarak tepsiyi fırına vermeden önce, 20 dakika kadar dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun..





1 yorum: