19 Haziran 2016 Pazar

FİNCAN KEK


MALZEMELER:
2 yumurta
2 fincan toz şeker
1 fincan sıvı yağ
3-4 fincan un
1 fincan süt veya yoğurt
yarım paket kabartma tozu  (baking powder)
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao

Sosu için
1 çorba kaşığı dolusu kakao
1 çay bardağı süt
30 gr kadar bitter çikolata (yaklaşık 5-6 dilim)
1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Yumurta şeker ile çırpılır ve diğer malzemeler içerisine ilave edilir. İyice karıştırılır. Önceden yağlanmış fincanların yarısına kadar harç konulur. Fincanlar bir tencereye resimdeki gibi dizilir. Kenarından soğuk su ilave edilir. Tencerenin üzerine bir havlu konularak kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve 25 dk daha pişirilir. Piştikten sonra fincanların biraz ılıması beklenir ve fincandan ters çevrilerek çıkarılır. 
Sosun yapılışı: Sütün içerisine bütün malzemeler ilave edilir. Bir taşım kaynayınca altı kapatılır. Hafif ılıdıktan sonra keklerin üzerine dökülerek servis yapılır. 
Arzuya göre daha büyük muffin kaplarında yapılarak ortadan kesilip çikolata sosu, krem şanti vb. ile de süslenebilir. Afiyet olsun..
   








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder