9 Ocak 2019 Çarşamba

LİMON REÇELİ



MALZEMELER:
1 kg iri kabuklu limon
1 kg toz şeker
5 su bardağı su
YAPILIŞI: 
Limonlar güzelce yıkanır ve portakal  soyar gibi kabuklar dilimlere ayrılır. Kabuklar küçük küçük küpler şeklinde doğranır. Tencereye  koyduğumuz doğranmış  kabuklar önce bir taşım kaynatılır suyu süzülür, tekrar yeni su ilavesiyle kaynatılır fakat bu sefer biraz diri kalacak şekilde pişirilir ve suyu süzülür bir iki kez daha suyu değiştirilerek süzülür. Diğer tarafta limonların içinin dış zarı çıkarılarak küçük küçük doğranır haşlanan limon kabukları ile birlikte tencereye alınır şeker ve 5 su bardağı su ilavesiyle reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder