6 Ekim 2012 Cumartesi

Mizithropites



MALZEMELER:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 küçük paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
su
tuz
sıvı yağ
İçerisine:
lor
taze nane
Üzeri için:
pudra şekeri

*Eğer hamur yapacak vaktiniz yoksa fırından ekmek hamuru alarak yapabilirsiniz.
YAPILIŞI:
 Toz mayamızı yarım bardak ılık suyun içerisinde, 1 tatlı kaşığı toz şeker ile beraber mayalanmaya bırakırız. Kabarınca 2 su bardağı un ve tuzun bulunduğu bir kapta  yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar su ekleyerek karıştırıyoruz. Hamurumuzu yaklaşık 1-1,5 saat mayalanana kadar dinlendiriyoruz. Ardından zeytinyağına batırdığımız elimizle hamurlarımızı küçük bezeler halinde koparıyoruz. Hamurun ortasına lor ve nane karışımını koyarak kapatıyoruz. Yağlanmış bir tepsiye yaptığımız lorlu hamurlarımızı diziyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra yağladığımız ellimizle hamurları alıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran mizithropiteslerimizi ister üzerine pudra şekeri serperek isterseniz sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder