6 Aralık 2012 Perşembe

MANTARLI KÖFTE


MALZEMELER:
yarım kg kıyma
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek (ıslatılıp sıkılmış)
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber
kırmızı pul biber
tuz
İç Malzemesi:
yarım kg mantar
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 orta boy patates
1 küçük boy domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
1  fiske kekik
Üzeri için kaşar peyniri

 YAPILIŞI:
Kıymamız malzemelerle birlikte yoğurulur.
İç malzemeyi hazırlamak için öncelikle ince doğranmış soğanları yağda bir miktar kavururuz. Ardından ince ince resimdeki gibi doğranmış havuçlar, küçük küçük doğranmış patates ve biberler ilave edilir. Daha sonra önceden limonlu ve unlu suda bekletilen mantarlar yıkanıp sıkılarak içerisine atılır. Biraz piştikten sonra domates, tuz ve baharatlar ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Resimde görüldüğü gibi kıymadan bir parça alınır ve içerisine mantarlı karışımımız konularak kapatılır. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı konulur ve garnitür olarak alt kısmına domates dilimlenir üzerine köfteler dizilir. Aralarına arpacık soğanlar konularak 200 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Üzeri kızardıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar fırına vererek erimesi sağlanır.
** Arzuya göre köfteleri kızartarak da tüketebilirsiniz.. Afiyet olsun..






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder