10 Eylül 2017 Pazar

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI ve KIZARTMASI


MALZEMELER:
12 adet büyük kabak çiçeği
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 büyük kuru soğan
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
3 dal maydanoz
3 dal nane
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı yenibahar
yarım çay kaşığı tarçın
yarım limon suyu
2 adet kesme şeker
tuz
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağı ile hafif pembeleştiririz. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri fıstıklarla birlikte ilave ederek bir miktar kavururuz. Ardından üzümü ilave edip 1,5 bardak sıcak su ve tüm baharatları ekleyerek pişirmeye bırakırız. Suyunu çekince ocaktan alarak ince doğranmış nane ve maydanoz ekleyerek ılımaya bırakırız. Yıkadığımız kabak çiçeklerini resimdeki gibi doldurarak tencereye dizeriz. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ilave ederek pişiririz. Afiyet olsun...



 
 
 
KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI
MALZEMELER:
12 adet kabak çiçeği
2 yumurta
1 fincan un
1 çay bardağı süt
tuz
Kızartmak için sıvı yağ
 
YAPILIŞI:
Kabak çiçekleri yıkanır, kurutulur. Bir kapta 2 yumurta çırpılır un, süt ve tuz ilave edilir. Yapılan karışıma batırılan çiçekler kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder