22 Eylül 2017 Cuma

MANGİR


Mangir bazı Giritlilerin özellikle Muharrem ayı orucu tutarken yaptıkları hafif bir çorbadır.

       
MALZEMELER:
2 bardak un
1 bardak su
1 fiske tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı ya da arzuya göre ayçiçek yağı

YAPILIŞI:
Un, su, tuz karışımı ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. 20 dakika üstü örtülü olarak bekletilir. Daha sonra çok ince olmayacak şekilde açılan hamur kare kare kesilir ve kesilen hamurların üçte biri ayrılır.  Geriye kalan hamurlar kaynayan 2 lt suyun içerisine atılarak haşlanır. Ayrılan hamurlar sıvıyağ ile tavada çevrilerek kıtır hale getirilir ve hemen haşlanan suyun içerisine yağı ile beraber atılır. Yerken tuz ilave edilir. Afiyet olsun...

Not: Arzuya göre yerken tuz yerine şeker, tarçın, ceviz ilave edilerek de tüketilebilir.
 





 
             

1 yorum: