19 Mayıs 2018 Cumartesi

BADEMLİ GÜL REÇELİ



MALZEMELER:


400 - 500 gr gül yaprağı

750 gr toz şeker,4  su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı limon tuzu

100 gr tuzsuz kavrulmuş  badem içi
 

YAPILIŞI:
 
Gül yaprakları güzelce yıkanıp süzülür. Bir kapta üçte ikisi limon tuzu ile ovulur. Toz şeker ve su  limon suyu da ilave edilerek kaynatılır ve şerbet kıvamına getirilir. Daha sonra ovduğumuz gül yaprakları şerbetin içerisine eklenir, yavaş ateşte 10 dakika kaynatılır diriliği gidince ovmadığımız güller eklenir, 10 dakika daha yavaş ateşte pişirilir indirmeye yakın bademler  ilave edilir, bir iki dakika da bademlerle birlikte kaynatılır . Reçelimiz muhteşem tadıyla olmuştur hafif ılıyınca kavanozlara doldurulur. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder