20 Mayıs 2018 Pazar

PÖÇ TAVA (DANA KUYRUK)

 
MALZEMELER:
1 kg pöç
 2 büyük kuru soğan
8-10 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
4 adet defne yaprağı
 yarım fincan üzüm sirkesi
1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Öncelikle kuru soğanlar iri piyaz şeklinde doğranır. Toprak güvecin içerisine yağ, soğanların yarısı konur. Yıkanmış pöçler yan yana dizilir. Üzerine soğanların geri kalanı ilave edilir. Tüm baharatlar da eklenir. 1,5 su bardağı su ve sirke üzerine gezdirilir, önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile kapatılır 200 derecelik fırında yemek yağıyla kalacak şekilde 3 saat pişirilir. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder