19 Kasım 2018 Pazartesi

KATMERJA



MALZEMELER:   
500 gr un
1,5- 2 su bardağı su
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için susam, ceviz
Şerbeti için: 
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
 Şeker ve su kaynatılır limon suyu da ilave edilerek şerbet kıvamına getirilir soğumaya bırakılır (fazla koyu kıvam olmamalı).
YAPILIŞI:
               Un, su, sıvı yağ, sirke ile güzel bir hamur yapılır. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olmalı. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, 10 dk dinlenmeye bırakılır, bezeler tek tek alınarak çok az un desteğiyle çok ince kalınlıkta açılır. Açılan hamur 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler resimdeki gibi büzülerek, sarılır. Kızgın yağda güzel pembe bir renk alıncaya kadar kızartılır hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince çıkarılır. Üzerine kavrulmuş dövülmüş susam ve iri çekilmiş ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder