10 Kasım 2018 Cumartesi

SIKMA (PATATESLİ VE PEYNİRLİ)


EKMEĞİ İÇİN:
MALZEMELER
Elimizde bulunan her türlü bayat ekmek
Alabildiği kadar un
 
Bayat ekmek yoksa hamur yapmak için;
5 su bardağı un
tahminen 1 su bardağı kadar su
tuz karıştırılarak benzer bir hamur elde edilir.

YAPILIŞI:
Ekmeklerimizi suda ıslatır yumuşayınca süzeriz. Suyunu sıkarak robotta çekeriz veya elle yoğururuz. Yoğurduğumuz ekmeklerin içerisine kulak memesinden sert kıvama gelene kadar un ekleriz. Bezelere ayırıp kurumaması için üstünü örteriz, bezeleri tek tek açarak teflon tavada ters yüz ederek pişiririz.   









İÇ HARCI
PEYNİRLİ İÇİN:
MALZEMELER:
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr arzu edilen peynir (tercihen Giritli peyniri, tulum)
4 dal maydanoz
kırmızı pul biber

Soğanlar iri piyaz şeklinde doğranır, 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı karışımı içerisinde hafif sotelenir ( fazla pişmemesi gerek), ocaktan alınır ve  sıcakken içerisine arzu ettiğiniz peynir ilave edilir, ince doğranmış maydanoz ve kırmızı pul biber eklenir. Sıkma ekmeğinin içerisine sarılır. Afiyet olsun...


PATATESLİ İÇİN:
MALZEMELER:
3 orta boy patates
2 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı biber salçası
pul biber
 
Patatesler haşlanır . Kuru soğanlar iri piyaz şeklinde doğranır  Tereyağı ve zeytinyağı içerisinde sotelenir, içerisine haşlanmış patatesler, biber salçası ezilerek ilave edilir. Kırmızı biber ve ince doğranmış maydanoz eklenir. Açmış olduğumuz sıkma ekmeklerini içerisine konularak sarılır  Afiyet olsun...
Arzuya göre ekmelerinin pişirmeden önce hamur çiğ iken içerisine harç konularak pita şeklinde pişirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder