9 Ocak 2014 Perşembe

PİTES

MALZEMELER: (25 adet)

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 su bardağı su
biraz tuz

İç malzemesi;
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal ince doğranmış maydanoz
karabiber
pul biber
tuz
kızartmak için yağ
YAPILIŞI:
Yoğurduğumuz hamurumuzu 4 bezeye ayırırız. Üzerini nemli bir bez ile örteriz.
Diğer taraftan iç harcı için kıymamızı iki kaşık zeytinyağında kavururuz içerisine soğanları atarız. Soğanlar biraz ölünce ocaktan alırız, baharatları ve ince doğranmış maydanozu ilave ederiz.Ardından bezeleri tek tek bıçak sırtı kalınlığında açarız ve istediğiniz boyutta bir kapak yardımıyla keserek bir kenarına iç harcını koyup resimdeki gibi yarım ay şeklinde kapatıp kenarını üste doğru hafif kıvırarak yapıştırırız. Daha sonra yapılan Pitesleri yağda kızartırız. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder