4 Ocak 2014 Cumartesi

ANALI KIZLI ÇORBA

MALZEMELER:
Köfteleri için;
Dış malzemesi:
500 gr ince köftelik bulgur
200 gr çiğ köftelik kıyma
1  yumurta
yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
tuz

İç Malzemesi:
500 gr kıyma
yarım kg kuru soğan
maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber

pulbiber
tuz

Çorbası için:
kemikli et suyu
didiklenmiş et
1 çay bardak haşlanmış nohut
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
nane


YAPILIŞI:
Önceden ıslattığımız bulgura, kıymayı, yumurtayı, baharatları ve salçayı ilave edip kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz. (Daha önceden vermiş olduğum içli köfte tarifindeki gibi resimdeki boyutlarda köfteler yapıyoruz. Çorbamızda da aynı içli köftede yaptığımız iç malzemeyihazırlıyoruz.http://giritlimeral.blogspot.com/2012/12/icli-kofte-ve-sarimsakli-kofte.html ) Büyük köftelerin yanında hamurumuzdan küçük köfteler de yuvarlıyoruz. 
İç malzemesi için; Tenceremizde kıymamızı kendi suyuyla bir miktar pişirip, ardından içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edip biraz kavururuz. Ardından ince doğranmış soğanlarımızı ilave ederek karıştırırız. Yavaş ateşe alıp tenceremizin kapağını kapatırız. Soğanlar suyunu bırakınca yağıyla kalana kadar karıştırırız. İçerisine 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleriz. Ardından karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırıp ocaktan alırız. Bir kapta soğumaya bırakırız.

Ardından tenceremize 2 lt et suyunu koyarız. İçerisine 1 limon suyunu sıkıp kaynayan suyun içerisine köftelerimizi parçalanmamasına dikkat ederek atarız. Didiklenmiş etleri ve önceden haşlanmış nohutları da ilave ederek köfteler biraz diri kalacak şekilde pişiririz. Bu arada başka bir kapta 1 limon suyu, 1,5 çorba kaşığı unu çırparak çorbamıza ilave ederiz. Daha sonra ocağın altını kapatıp tereyağında yaktığımız nane, salça ve biberleri çorbamıza ekleriz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder