15 Ocak 2014 Çarşamba

SAKATAT MEZELERİ

BÖBREK SOTE  
MALZEMELER:
4 adet böbrek (koyun)
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet yeşil biber
4-5 dal maydanoz
yarım limon
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 fincan zeytin yağı
bir fiske kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
pul biber
tuz
YAPILIŞI:
Böbrekler güzelce yıkanır ve küçük parçalar halinde doğranır ve yağda bir miktar su ilave edilerek iyice pişirilir, yağıyla kalır. İçerisine piyaz şeklinde doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak eklenir ve bir miktar daha pişirilir. Daha sonra içerisine salçalar, doğranmış domates, yeşil biber  ilave edilir. Yemeğimiz bir fincan su ilave edilerek pişirilir. Ocaktan indirmeye yakın bir fiske kimyon ve diğer baharatlar eklenir. Ocaktan indirince ince doğranmış maydanoz ilave edilir. Arzuya göre limon sıkılarak servis yapılır. Afiyet olsun...
BEYİN SALATASI

MALZEMELER:
1 adet beyin
zeytinyağı
limon
maydanoz
pul biber
tuz
YAPILIŞI:
Bir kap suyun içerisine 1 tatlı kaşığı limon ya da sirke ile tuz konulur ve beyin bu su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Dış zarı temizlenir, dilimlenir ve servis tabağına alınır. Başka bir kapta zeytinyağı, pul biber, tuz ve limon çırpılır. Beynin üzerine dökülür. Afiyet olsun...
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER:
1 adet ciğer
1 büyük soğan
un
yağ
sumak
kimyon
pul biber
tuz
YAPILIŞI:
Küçük doğradığımız ciğeri güzelce yıkarız, suyunu süzdürürüz ve kağıt havlu ile suyunu alırız. Ciğere tuz ve kırmızı biber ilave ederek una bularız. Ununu çırparak kızgın yağda kızartırız. Diğer tarafta soğanlarımızı piyaz şeklinde doğrarız. İçerisine sumak, pul biber, kimyon ve yarım limon suyu ilave ederek iyice soğanlarımıza yediririz ve servis tabağında ciğerleri ve soğanları birbirine karıştırırız. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder