16 Nisan 2014 Çarşamba

DAKOS

MALZEMELER
4 adet peksimet (Girit peksimeti bulamadığım için ben tarifimde Mardin peksimeti kullandım)
6 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
2 adet olgun büyük rendelenmiş domates
1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri
kekik
tuz
YAPILIŞI
Peksimetleri su ile hafifçe ıslatıyoruz. Ardından üzerlerine zeytin yağımızı alttan sızacak şekilde döküyoruz. Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz ve bir miktar tuz ile kekik ekliyoruz. Daha sonra üzerine peynirimizi ufalayarak tekrar bir miktar kekik ilave ediyoruz ve tekrar zeytin yağı gezdiriyoruz. Arzuya göre üzerini zeytin veya kapari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder